Parul drept sau bucle?


Cine are parul cret il vrea drept, cine il are drept vrea doar bucle bogate - nu-i asa ca femeile aproba in unanimitate descrierea? Partea minunata este ca poti jongla cu aspectul parului dupa bunul plac si poti arata senzational, pastrandu-l sanatos in acelasi timp.
#CardExpress

Cert este ca "barbatilor le plac buclele pentru ca le considera mai feminine si mai sexi", atrage atentia Rose Weitz, profesor sociolog la Universitatea de Stat Arizona (SUA), care a studiat perceptia generala asupra parului feminin.








Intotdeauna a fost o "lupta" nevazuta, dar intensa, intre parul drept si cel ondulat. Daca multa vreme parul intins a fost preferat de majoritatea femeilor, in ultimii doi ani buclele diafane si gratioase au inceput sa castige mult teren, iar anul trecut chiar au fost cele mai alese in saloanele de infrumusetare.
Sa reamintim cateva "trasaturi" deloc de neglijat ale celor mai iubite coafuri...

FORMA FETEI
In general, o forma a fetei cu trasaturi drepte sau ascutite, precum cea patrata sau in forma de inima, nu se va intelege bine cu un par intins. Pentru ca forma liniara a parului intins nu va face altceva decat sa accentueze si mai mult forma prea geometrica a fetei.
Pe de alta parte, formele de fata mai rotunjite, precum cea rotunda, de inima, ovala sau mai alungita vor primi aceleasi complimente atat cu un par coafat drept cat si pentru un par desenat de onduleuri gratioase.



TUNSORILE

Trebuie sa recunoastem, ca oricat de mult s-ar purta bobul cu onduleuri, nu va arata niciodata la fel de bine precum bobul clasic, bine intins. Prin urmare, daca esti tunsa bob, opteaza cat mai des pentru a iti intinde parul. Tunsoarea este mult mai bine evidentiata.
In privinta parului lung, tuns in scari, va arata mult mai bine cu onduleuri, deoarece greutatea parului, cand il intinzi, il va apropia foarte mult de scalp si va parea lipsit total de volum, oricat de des l-ai avea.
In privinta parului tuns foarte scurt,acesta trebuie intins si usor ciufulit; va arata mult mai bine decat aspectul retro cu bucle micute.

CULORILE
In primul rand, parul intins arata mult mai bine in culori calde, precum satenul miere sau blondul miere, decat vopsit in nuante foarte inchise care imbatranesc si inaspresc trasaturile. Nuantele inchise se asorteaza mult mai bine onduleurilor, acestea avand o capacitate extraordinara de a aduce o delicatete aparte parului, pe care un brunet inchis nu i-o poate oferi. Insa pe blond, atat onduleurile cat si suvitele intinse arata excelent.


Tu ce preferi? Parul drept sau buclele?





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Accesoriul verii - tatuajul cu jagua! Brașov Beauty Lounge

Echipa BBL